Stockholmsträffarna

I början på varje år brukar vi som finns i Stockholm med omnejd träffas för en "inofficiell släktträff".  Alla icke-Stockholmare är självklart också välkomna! 

För årets Stockholmsträff se Senaste Nytt!

2014

Den 27 mars sågs vi på Riddarholmen och fick många infallsvinklar på vad matkultur kan vara. 
Denna gång var vi på Gamla riksarkivet på Riddarholmen. Där fick vi höra Christina Fjellström (släktgren II), som är professor i måltidsforskning vid Uppsala universitet. Hennes föredrag bar titeln Matens mening – kulturella perspektiv på mat och ätande. 

2013

Den 5 mars 2013 skedde träffen på Armémuseet och den elfte grenen, som har Oskar som anfader, var kvällens tema.
Oskar fick sin officersutbildning bekostad av kung Carl XV, som vid sitt besök, då som kronprins, i Jokkmokk 1858 bodde hos Westerlunds i prästgården.
Miachael Netterstad som höll i arrangemaget kunde berätta en i många stycken dramatisk familjehistoria. Gren XI är numera amerikaner (Christina Harrissons familj) och australiensare (Laila Haglunds familj).

2012

Släktträff på Kungliga Biblioteket onsdagen den 25 januari 2012. Denna gång besöktes KB och dess samlingar. Det finns en del westerlunds släktmatrial där, bl.a. Gustafs dagbok från Gällivaretiden 1846-48. Efter visningen åt vi på en närbelägen restaurang.

2010

Släktträffen i januari 2010 ägde rum på Nordiska Muséet den 20 januari kl 17.30. Vi fick ett intressant föredrag om Hazelius och Mörtsell med citat ur breven mellan Johannes Mörtsell och Hazelius. En soppa på museets servering avslutande en trivsam kväll i det mindre formatet. 16 stycken släktingar hade mött upp, från 94 ner till 4 år.

2008

24 januari 2008, Westerlundare på museibesök.
Inte mindre än sjutton Westerlundare från sju släktgrenar hörsammade inbjudan att den 24 januari träffas på Nationalmuseum i Stockholm för att beskåda förlagan till släktföreningens vykort: Fritz von Dardels ”Westerlund och Selander mellan Saskram och Puskia.” 

loading...
loading...
loading...
loading...
loading...