Notiser

Här publiceras notiser och andra händelser i den westerlundska släkten.

Styrelsen har den smärtsamma plikten att meddela att Curt Carlsson stilla avlidit i sitt hem i Norrsundet, omgiven av sin kära familj. Curt blev 78 år gammal.

Tillsammans med hustrun Kina Nenzelius var han synnerligen aktiv i Gustaf Westerlunds släktförening och tillsammans med bl.a. Inger Ingesson blåstes det liv i föreningen efter att den legat i träde ett antal år.

Curt ringde mig för ett par månader sedan. Jag frågade vad han hade på hjärtat och han sa då att han ville ta farväl eftersom han visste att hans tid här på jorden var utmätt… Vi pratade om det lyckosamma släktmötet i Arvidsjaur som han ju tyvärr inte orkade bevista denna gång. Han frågade vad jag trodde om släktföreningens fortlevnad. Jag förvissade honom att den kommer att fortleva länge!

Det har varit ett privilegium att ha lärt känna en så dedikerad och fin man som Curt. Våra tankar går nu till Kina och familjen.

Styrelsen genom
Michael Netterstad

Läs hela inlägget »

Den 1 till och med 3 juli är det äntligen dags för släktmötet, ett år försenat.

Vi börjar på fredagen med en gemensam middag.

På lördagen finns möjlighet att följa med på en utflykt till det närbelägna Arjeplog där vi besöker det högintressanta Silvermuseet samt Doktorsgården där museets skapare, den legendariske provinsialläkaren Einar Wallqvist bodde. Han skrev ett stort antal böcker som beskriver livet i Lappmarken, bl a ”Kan doktorn komma”. 
Efter Arjeplogsbesöket är det dags för släktstämma. Dessutom ges det tillfälle att öva i släktkören under ledning av styrelsemedlemmen Håkan Borg. Anmäl er i bifogat formulär eller på hemsidan.
Lördagskvällen blir det galamiddag på Hotel Laponia! 

På söndagen avslutar vi samvaron med en gudstjänst i Arvidsjaurs kyrka, där säkert släktkören uppträder. 

Anmäl er till släktmötet senast den 25/5 och senast den 31/5 vill vi ha pengarna för släktmötet insatta på bankgiro 334-5345. 

Styrelsen ser verkligen fram emot att träffa sina släktingar från hela landet och självklart dem som bor i andra länder, särskilt från Finland!

All info finns HÄR eller genom att klicka på "Släktmöte 2022" längst upp i menyn.

Styrelsen genom Michael Netterstad

PS. Styrelsen påminner om att betala in medlemsavgiften på 100 kr på bankgironummer 334-5345 (i förra Meddelandet stod fel nummer.)

Läs hela inlägget »
2022-01-26
Save the date - Släktmöte år 2022
2020-12-24
Julhälsning från Styrelsen
2019-10-26
Stockholmsträff på Nationalmuseum
2018-11-28
Stockholmsträffen 2018
Fynd på Kungliga biblioteket juli 2014
Silveraltaret Storkyrkan Stockholm